zaterdag 26 december 2015

HOHO HOLIDAYSKINNER: Roses and Pistachio Icecream with Olive-chocolatesauce... Njammmiee


Wauw, Wat een dagen! Deze periode van het jaar ben ik steeds helemaal onder de indruk van de hoeveelheid eten die we moeten zien te verwerken op hele korte tijd. Gisteren hadden we eerst een gezellige kerstbrunch, en vervolgens gingen we helemaal voor een Libanees Mezze-feest. Het dessertje spookte al weken door mijn hoofd. Ik wilde ijs. Maar niet zomaar ijs, het moest feestelijk zijn. En, het moest Libanees getint zijn. Dat werd, denk ik zo, de grootste opdracht. 

Voorbereiding is er amper, en daarmee is ook wel heel je dessert in no-time klaar. Maak indruk met de feestdagen!  Here we go!

Ingredienten: 
Chocolade-olijfolie saus: 
- 6el olijfolie van goede kwaliteit 
- 3el ahornsiroop 
- 6el raw cacaopoeder 

How to: 
- Meng de boel grondig door elkaar en zet aan de kantm niet in de koelkast!

Gepocheerde banaan in Kardemom & Rozenblaadjes 
- 4 harde conferenceperen in kwarten, geschild
- 10 gedroogde rozenkopjes voor thee 
- 6 gekneusde kardemompeulen 

How to: 
- Breng 1liter water aan de kook met de rozenblaadjes en de kardemonpeulen erbij. 
- Van zodra het water kookt zet je het vuur uit en laat je de thee een kwartier trekken. 
- Zeef de thee en breng het water opnieuw aan de kook. 
- Kook de peren nu 15 minuten. 

Pistacheijs met rozenwater: 
- 8 zeer rijpe bananen, in schijfjes bevroren
- 100g gepelde pistachenoten, zeer fijn geblend 
- 1el rozenwater 

How to: 
- Blend de bananen met de gehakte pistachenoten en het rozenwater. 

- Schep een eetlepel chocoladesaus op een bordje. Voeg hier een bolletje ijs, een kwart gepocheerde peer en wat schaafsel van de pistachenoten aan toe. 
- Werk netjes af met granaatappelpitjes. 

Heerlijk!