woensdag 16 september 2015

SUPER SOUPS: Wortelsoep met kokos, omdat het bijna herfst is! #fallmood


Eind augustus zeiden veel mensen al tegen mij: het is bijna herfst. Daar komt mijn haar echt van recht staan! Het is al enkele jaren achter elkaar  25 graden op 1 oktober, niet echt herfstig weer dus.
Maar als ik deze week naar buiten keek, moet ik ze gaan gelijk geven, de doemdenkers.

Niet dat ik echt snak naar 30 graden met een been in het gips. Maar van een aangenaam nazomer weertje kunnen we toch allemaal genieten. Ik wil nog met blote benen rond lopen, mijn zonnebril opzetten en teenslippers aandoen...

Maar helaas pindakaas (ja niet meer enkel een favoriet in de keuken, maar ook zeer bruikbaar in mijn woordenschat!), dat zal er de komende dagen niet inzitten. Tenzij ik zeer vreemd wil bekeken worden en uit mijn vel wil bibberen.

Dan maar een lekker soepje gemaakt vandaag om in de herfstige sferen te komen. Maar toch blijf ik hopen op het zomerkleedje dat nog eens uit de kast mag komen...

Wat heb je nodig?

  • 300gr wortelen
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 700ml groentebouillon
  • kokosolie
  • kokosmelk
  • koriander
  • peper
  • 3 eetlepels kurkuma
  • Optioneel: geraspte gember, chiazaad 
How to?

  • Snij je ui, knoflook, wortelen en aardappelen in stukken.
  • Fruit de ui en knoflook in wat kokosolie.
  • Voeg de wortelen en zoete aardappel toe en laat even mee stoven.
  • Voeg de bouillon toe en laat 15 min. doorkoken op een laag vuurtje.
  • Kieper de kurkuma erin en draai een paar keer met je pepermolen.
  • Mix de soep tot een egaal geheel.
  • Giet in kommetjes en voeg 2  lepels kokosmelk toe.
  • Werk af met koriander en eventueel de gember en chiazaadjes.