dinsdag 3 februari 2015

Chocoladedip-tegen-de-griep! #Chocoladefondue


Ieder heeft zo zijn eigen redenen om clean te eten. Mijn drijfveer? De sterke weerstand! Ja, de dagelijkse portie vitamientjes, antioxidanten en natuurlijke suikers zorgen ervoor dat je minder vatbaar bent voor allerlei ziektes. Toch werd ook ik dit weekend geveld door een beginnend griepje. Hét moment om mezelf nog beter te verzorgen, en hoe kan je dat beter doen dan met een chocoladedip-tegen-de-griep? Ik kroop mijn zetel in, mét mijn dekentje, een leuke film en een heerlijke chocoladefondue binnen handbereik. Amper twee dagen later huppel ik weer zo zo gezond als een visje rond.

Deze chocoladefondue is een echte vitamineboost dankzij het vele fruit en de combinatie van enkele heerlijke antixodanten: honing, kaneel en cacao. Voel je je dus een beetje ziekjes worden, of heb je gewoon zin in een lekker dessertje? Maak dan zeker dit eenvoudig recept!

Wat heb je nodig (per persoon)?
- Véél seizoensfruit: ik gebruikte 1 banaan, 1 mandarijn en 1 peer.
- 3 el rauwe cacaopoeder
- 1 el pindakaas
- 2 el kokosolie
- snufje zout
- 1 tl kaneel
- 3 el amandelmelk
- 1 el honing

How to?
- Snij het fruit in gelijke stukjes
- Voeg de overige ingrediënten samen en smelt au bain marie
- Smullen maar!!