woensdag 7 januari 2015

WWWRRAAUWWFOOD: #Petitgervais-pie! #raw #frozen #pie #vegan Met alleen de allergezondste ingrediënten!


Voor diegene die het nog niet doorhebben.. Ik ben een échte rawfood-lover als het aankomt op gebakjes. Of, om het juister te zeggen, bevroren lekkers. Deze WAANZINNIG heerlijke 'Petit-Gervais'-taart, zoals een van onze vrienden het mooi verwoordde, is belachelijk lekker, licht én gezond! 
Neem gerust een tweede stuk en geniet van elke hap. 

Ze is echt klaar in no-time. Hiermee bedoel ik -als je een goede blender hebt en de weektijd van de cashewnoten niet mee rekent- 15 minuten. Daarna zet je ze in je diepvriezer en wacht je tot je EINDELIJK een hap mag nemen. Een hap nemen doe je echt, de bodem is tamelijk stevig en verwacht wat kauw-werk. Maar oh yes, dit is waarom we vegan zijn! Bye slagroomtaartjes. 

Met als ingrediënten amandelnoten, cashew, ahornsiroop, kokosrasp en een bakje of twee frambozen kan je er moeilijk een ongezond toetje van maken! Nomnomnom...
Krijg je ze niet helemaal opgepeuzeld? Stop ze gewoon even terug in je vriesvak!


Ingrediënten: 
Basislaag: 
- 3 kopjes amandelnoten
- 1 kopje dadels, ontpit
- 1/2 kopje geraspte kokosnoot
- snuifje zout
- 2 eetlepels kokosolie 


Creamy cheeselaag: 
- 3,5 kopje geweekte cashewnoten (reken een 300g, ongeweekt)
- 3/4 kopje citroensap
- 2/3 kopje ahornsiroop
- 1/2 kopje kokosolie
- 2 theelepeltjes vanille extract
- citroenzeste van 2 citroenen
- 1 bakje frambozen + extra voor de garnering
- een snuifje zout 


Garnering: 
- frambozen
- gehakte amandelen

How to:
-Dit is belachelijk simpel dus ik hou het kort!-

- Blend alle ingrediënten voor de basislaag. Gebruik een stevige blender. Hak eventueel de dadels al in kleine stukjes. Maal eerst de amandelnoten en pas nadien, wanneer het een smeuïg geheel wordt, voeg je de dadels enz. toe.
- Vul een springvorm met de basislaag, maak het geheel egaal met een kleine deegrol (of iets wat ervoor kan doorgaan)
- Zet in het vriesvak.
- Blend alle ingrediënten voor de creamy laag. Hou enkele frambozen apart voor de garnering. Stort uit over de bodem en maak een egale topping. 

- Zet 2u in het vriesvak.
- Maal de amandelen en strooi ze vrolijk rond over je taart, werk af met frambozen. 


Tip! Haal de taart zo'n 30 minuten voor je ze serveert uit je vriesvak. Ze moet nog 'stevig' zijn (niet helemaal ontdooit) wanneer je ze voorschotelt aan je publiek. Hou haar consistentie een beetje in de gaten... 


En nu... neem complimentjes in ontvangst! Cook to impress!