vrijdag 26 december 2014

HOMEMADE FOOD GIFT: Cranberry's en rozijnen met een krokant laagje #reindeer poop


Ik kwam enkele maanden geleden al - ja ik ben zo een kerstgek!- dit leuke homemade kerstgeschenkje tegen.
Wij vieren kerst meestal ook onder vrienden. Geschenken wisselen we dan niet echt uit, maar een kleinigheid is toch altijd leuk om te geven ( en krijgen).

Je kan dit eigenlijk ook maken met nootjes als je dat lekkerder vindt, of diegene die het gaat krijgen
Dit receptje vraagt niet veel werk, maar wel enkele korte rondjes met tussenpauzen. Hoeveel rondes, dat hangt er vanaf hoe dik jij het chocolade laagje wil. Ik heb er 3 gedaan.

Net zoals bij de chocoladelepels heb je hier weer de keuze tussen de easyway of ook easy maar vooral veganway!

Deze homemade food gift is een leuk uitdeel cadeautje voor vrienden en collega's in de plek van een kerstkaartje of voor de gastvrouw/man.

Wat heb je nodig?

  • Cranberry en/of rozijnen (Opgepast lees de verpakking en vermijd de suikers, glucosestropen,...)
  • Chocolade 86% of ingrediĆ«nten voor the vegan chocolade

How to?

  • Smelt je chocolade of de ingrediĆ«nten voor je vegan chocolade.
  • Roer hier onder je cranberry's of rozijnen.
  • Er mag onder in je potje geen lopende chocolade meer zitten, anders moet je nog rozijnen/cranberry's toevoegen.
  • Schep je cranberry's en rozijnen op een zilverpapiertje, leg ze goed uit elkaar.
  • Laat ongeveer 15 minuutjes opstijven in de koelkast of vriezer.
  • Herhaal tot je chocoladelaagje naar wens is.
  • Verpak op een leuke manier (zie foto) in een zakje, glazenbokaal, weckpot
  • Uitdelen die handel ;)