zondag 21 december 2014

HOLIDAY LEAN: #Starter: Boekweit-portobello met #homemade #Pesto van #geitenkaas #Grilled #Wow-factor!


Impressioneer je gasten tijdens de feestdagen! De foto zegt het niet zo, maar dit is echt een uit-pak-ker op Kerstavond. Als voorgerecht scoor je sowieso hoog met deze heerlijke portobello. Je kan pesto uit een potje gebruiken, maar geloof me, deze variant is héérlijk én clean. 

Goed, veel uitleg is er niet nodig. Deze waanzinnige hap maakt je in no time! Helemaal verkocht? Ik eet ze ook 's avonds als diner of neem ze mee naar m'n werk en eet ze koud. Zo heerlijk zijn ze! 


Ingrediënten: 
Pesto: 
- 2 teentjes knoflook
- 45g Pijnboompitten
- 1 sjalotje
- 60g  basilicumblaadjes
- 50g versgeraspte harde geitenkaas
- 100ml olijfolie
- 10g peterselie


Portobello's: 
- 150g boekweit 

- 1 biologisch kippenbouillonblokje
- 6  portobello’s 
- olijfolie
- 1 rode Ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl kokosolie 
- 1 el biologische Witte Wijn 
- 100g kleine doperwten (diepvries)
- 1 volle tl droge Oregano 
- 2tl pesto
- zeezout en zwarte peper
- 6 blaadjes basilicum
- harde geitenkaas 
       

           
How to: 
- Spoel de boekweit schoon en doe hem in een pan.
- Doe het bouillonblokje erbij en twee keer zoveel water als boekweit.
- Kook de boekweit zachtjes, na 30 minuutjes moet hij ongeveer gaar zijn.
- Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste grillstand.
- Maak de portobello’s schoon en haal de steeltjes er uit.
- Leg ze met de bolle kant naar onder in de ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie (met een kwastje gaat dit prima)
- Zet ze 8 min. onder de grill; keer ze na 4 min. om.
- Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit ze 2 min. met een theelepel kokosolie op een laag vuurtje.
- Doe dan de wijn, boekweit, doperwten, oregano, pesto en wat zout en peper erbij.
- Roer alles twee minuutjes en zet dan het vuur uit.
- Leg de portobello's op kleine bordjes en schep op ieder twee eetlepels van het boekweitmengsel.
- Maak het af door er wat geitenkaas over te strooien en nog een minuutje te grillen.
- Besprenkel ze met wat olijfolie en leg er een blaadje basilicum op.

Smakelijk!