dinsdag 25 november 2014

VEGGIE VIBES: Exotische curry met aubergines, vol kruiden!


Vorige week heb ik met jullie het receptje voor de Italiaanse aubergine rolletjes gedeeld. Ik hoop dat jullie er al heerlijk van gesmuld hebben!

Nu had ik dus nog een aubergine liggen in mijn ijskast en het werd dringend tijd om die uit zijn lijden te verlossen. Dus hier heb ik voor jullie een exotische curry met aubergines vol kruiden.
Het zijn misschien kruiden die nog niet in je keukenkastje zijn. Wel, maak er dan maar plek voor, want ze geven echt een spice-boost aan je gerechten.

Maak dit receptje gerust op voorhand want de volgende dag komen de smaken nog beter uit en nemen ze je recht mee naar Aziƫ.
Ik heb deze curry gegeten met zilvervliesrijst, een spinazie slaatje en wat Griekse yoghurt als sausje.


Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2/3 ui
  • 1/2 blik kokosmelk
  • 1 pikant rood pepertje
  • veel kurkuma, gemberpoeder en lookpoeder
  • iets minder curry en komijn
  • 1/2 theelepel gemalen of geplette korianderzaadjes
  • klein handje vol verse koriander en munt
  • olijfolie en zout

How to?

  • Verwarm je over voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Snij de aubergine is stukken van ongeveer 2cm op 2cm.
  • Wrijf de stukken in met wat olijfolie en zout.
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 10-15 min.
  • Ondertussen versnipper je de ui en het pepertje.
  • Fruit deze in een wok te samen met een eetlepel kurkuma, gemberpoeder en wat lookpoeder. Voeg ook wat currypoeder en komijn toe.
  • Laat dit even sudderen.
  • Voeg na enkele minuten de gemalen korianderzaadjes toe en de tomaten.
  • Na enkele minuten voeg je de kokosmelk toe.
  • Laat alles goed doorkoken zodat de tomaten goed zacht worden.
  • Voeg eventueel nog meer kruiden naar eigen smaak toe.
  • Na 10 minuutjes voeg je de aubergines en verse kruiden toe.
  • Serveer met zilvervliesrijst en een vers slaatje.