donderdag 11 september 2014

OH MY OATS: Carrot- cake!



Dat ik fan ben van carrot-cake is geen geheim. Door hun zoete smaak werken wortels prima als suikervervanger!
Dat havermout op nummer 1 staat bij mijn ontbijt-gewoontes is ook wel duidelijk. Met andere woorden: toen ik dit recept vond op een of andere fantastische foodblog besloot ik dat ik het wel moest uittesten. Wat een fantastisch plan... Hmm!

IngrediĆ«nten: 
  • 200ml plantaardige melk. Ik verkies sojamelk, omdat die een beetje zoet is en dat mag wel, met het carrot-cake verhaal in m'n achterhoofd. 
  • sap van 1 sinaasappel. 
  • 40g havermout 
  • 1 geraspte  wortel 
  • 1 handje vol rozijnen
  • 1 handje vol walnoten (geplet in de vijzel) 
  • kaneel naar smaak 
  • een speculaasje (ja, dat mag!)
  • 1el honing

How to:  
  • Doe de plantaardige melk met het sinaasappelsap en de havermout in een pannetje en laat het (zachtjes) koken. 
  • Voeg, als het kookt, de wortel, de verkruimelde speculaas en de kaneel toe. Let op, de pap dikt snel in, blijf in de buurt! 
  • Voeg kaneel toe naar smaak. 
  • Kieper alles in een leuk kommetje en bestrooi met rozijnen, een restje geraspte wortel, gehakte noten. Marmer de honing over het geheel.